Popularni postovi

PLANIRANJE SPOLA

Planiranje spola budućeg djeteta je, svi znamo, nepouzdano.Ali mogućnost postoji,a evo kako:
 Nekoliko sati nakon ulaska spermija u oocitu ona se podijeli i izbaci drugo polarno tijelo, pa sada ima 23 nesparena kromosoma, od kojih je jedan spolni kromosom X. Spoji li se jajašce sa spermijem koji ima također 22 autosoma i 1 krmomosom X, začeta je curica. Ako spermij uz 22 kromosoma sadrži Y začet je dečko. 

Donekle je znanstveno utemeljena tvrdnja da se "ženski" spermiji (X) gibaju sporo, ali duže žive, dok "muški" spermiji (Y) jure brzo, ali umiru mladi ! Na tome se temelje "savjeti" za dobivanje curice, odnosno dječaka.

SAVJET KAKO DOBITI CURICU - Preporuča se spolni odnos 3-4 dana prije očekivane ovulacije i zatim jedanput dnevno. Muškarcu se preporuča kupanje u toploj kadi prije odnosa. Površna penetracija, kao i izostanak orgazma u žene pogoduje da začeto dijete bude djevojčica.


SAVJET KAKO DOBITI DJEČAKA - Suzdržavati se od spolnih odnosa 5 do 7 dana prije očekivane ovulacije. Preporuča se spolni odnos na sam dan ovulacije (najveće plodnosti) ili sutradan. Duboka penetracija (muškarac iza žene) unosi spermu bliže jajašcu. Orgazam zbog obilnijeg alkalnog lučenja favorizira začeće dječaka.




tags:planiranje spola,savjet,Spolni odnos,očekivana ovulacija,spermiji muški i ženski,planiranje spola djeteta

1 comment:

  1. Ako partneri uzimaju više hrane sa kalijumom kao što su banane,tada postoji veća mogućnost da će dijete biti dječak.

    ReplyDelete