Popularni postovi

Očajnica-marulja-macina trava

Macina trava-Marrubium vulgare-Očajnica,marulja.....
Očajnica je jedna od najboljih ljekovitih biljaka za liječenje stanja nakon gripe, početnog stadijuma tuberkuloze i grozničavih stanja,plućnih bolesti ... Uspješno se koristi u liječenju bolesti živaca, katara disajnih organa, kašlja, katara želuca, žutice i ženskih bolesti. Također od davnina se koristi za neplodnost kod žena ...kako samo ime kaže Očajnica ..za žene koje žele da postanu majke , naravno,ova biljka može da pomogne. 


Oduvijek se koristila za uredovanje menstruacije i samog ciklusa, odnosno uravnoteženje hormona.Marrubium vulgare ili očajnicom, ljekovitom biljkom  se žene tradicionalno lijeće od neplodnosti. Od ove ljekovite biljke spravlja se čaj, koji kako u narodu prenose treba piti tri puta dnevno po jednu čašu.
Žene se mnogo raspituju za ovu ljekovitu biljku zato se opisuje i kako na forumima žene savjetuju da pomaže kod neplodnosti  dok nekima nije pomoglo,zato treba ići dalje i tražiti pravu travku za vaš problem.Zašto nije priznata u svrhu liječenja neplodnosti  nije ni važno osim što je bitno da je nekim ženama zasigurno pomoglo.


tags:macina trava,ljekovita trava,očajnica,

No comments:

Post a Comment