Popularni postovi

Inseminacija je..



Definicija i opis :
     


Inseminacija je unošenje sjemena u maternicu (eng. Intrauterine Insemination - IUI) ili jajovod (eng. Intratubal Insemination - ITI). 
Koristi se pri liječenju neplodnosti u slučaju malo smanjene plodnosti muškarca zbog smanjenog ukupnog broja spermija ili nešto manjeg broja pokretnih spermija (v. spermiogram), nepovoljne kvalitete sluzi grlića maternice, prisustva anti-spermatozoidnih antitijela ili u slučaju nepoznatog uzroka neplodnosti.
Inseminacija je najjednostavnija i najjeftinija, ali i c. Uvjet za primjenu inseminacije je prohodnost jajovoda. Može se provoditi u prirodnom ciklusu bez hormonalne stimulacije ili uz blagu hormonalnu stimulaciju žene. Iako se u postupku može koristiti čisto sjeme nakon likvifikacije, češće se koristi prethodno kondicioniranje sjemena centrifugiranjem i ispiranjem, kako bi se zadržali samo najbolji spermiji u uzorku.
Broj inseminacija koje se provode prije primjene kompliciranijih oblika liječenja je ograničen jer je dokazano da se šansa za trudnoću znatno smanjuje nakon određenog broja ciklusa liječenja. 
primjera radi, u studiji na 428 žena čija je ovulacija inducirana klomifen citratom, 84.5% dobivenih trudnoća postignuto je u prve 3 inseminacije.  Stoga se ne preporučuje provesti više od 6 inseminacija, a u nekim slučajevima čak i manje(starost žene).


tags:Inseminacija,spermiji u uzorku.Broj inseminacija 

No comments:

Post a Comment