Popularni postovi

Neplodnost kod muškarca

Neplodnost kod muškarca je sve češća.
Najnovija studija na ovu temu pokazuje da nijedan muškarac s koncentracijom spermatozoida manjom od 13,5 miliona/ml, kao i pokretljivoscu spermatozoida manjom od 32%, te s manje od 9% spermatozoida normalnog izgleda nije imao djecu prirodnim začećem . Takodjer su svi muškarci s koncentracijom spermatozoida većom od 48 miliona/ml, pokretljivosću većom od 63%, kao i s više od 12% spermatozoida normalnog izgleda imali djecu.
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) postavila je granicu "urednog" spermograma na 20 miliona spermatozoida/ml, od kojih se najmanje 50% kreće, dok karakteristike spermograma koje odredjuju je li muškarac plodan ili neplodan nisu jasno definisane.
Ali spermiogram nije mjerilo da se može postaviti dijagnoza da 
li je neko plodan ili nije.


Može se povećati broj spermija i njihova pokretljivost,jedni će prokušati kod ljekara i slušati njegove savjete druge će opet probati sa narodnim lijekovima prirodnim putem,čajevi.tinkture,kupke,vitamini,pojačati imunitet itd.Znam neke osobe koje su prirodnim putem uspjele  a do tada su sve isprobali i vještačke oplodnje i još mnogo toga dva kredita su potrošili i ništa i onda za samo 15 dana saznali su da će biti očevi.Priroda se nekada poigrava s nama ali nam zna pomoći kada se najmanje nadamo.

tags:spermatozoidi,muška neplodnost,

No comments:

Post a Comment