Popularni postovi

Policistični jajnici

Prirodno liječenje policističnih jajnika pomoću sladića:

Sladić je slatkiš slađi odsaharoze 50 puta.Riječ je o višegodišnjoj biljci, latinskog imenaGlycyrrhiza glabra, koja naraste do jedan metar visine.Sladić je sastojak mnogih lijekova kao što su sirup za kašalj ili lijekova za olakšavanje peptičkog ulkusa. Povećava izlučivanje kortizola i estrogena, a smanjuje testosteron. Takvo djelovanje važno je za žene s policističnim jajnicima jer taj sindrom podrazumijeva pretjeranu količinu testosterona što može prouzročiti dlačice na licu i akne,neplodnost, povećanje tjelesne težine.
Istraživanja su pokazala da sladić kod žena smanjuje količinu testosterona za pedeset posto. Ključ je u aktivnome sastojku koji blokira enzim za proizvodnju testosterona u jajnicima. Sladić djeluje i na kosu i kožu, također sprječavajući aktivnost testosterona.
Kod policističnih jajnika sladić se najčešće kombinira s boražinom.
Boražina također smanjuje proizvodnju testosterona pa zajedno imaju vrlo snažno djelovanje. Boražina potiče ovulaciju i poboljšava proizvodnju progesterona. Najbolje ih je pomiješati u omjeru 1:1. elika doza sladića može izazvati gubljenje joda u tijelu, a to može rezultirati visokim krvnim tlakom. Stoga ga “tlakaši” trebaju izbjegavati. Ovdje preporučene doze, međutim, nisu štetne.Još jedan savjet za žene kojima je potrebna ova biljka često imaju želju za slatkišima koji je sadrže. Ali količina u bombonima nije dovoljna za tretman.
Mogli bi dugo nabrajati za šta sve još može poslužiti sladić,zato evo ukratko ćemu još pomaže:jača imunitet,podiže izdržljivost,sprečava alergije,djeluje protuupalno,uništava bakterije, viruse i gljivice,ublažava dišne tegobe,štiti od srčanih bolesti,sprečava nastanak akni,smanjuje ispadanje kose,suzbija bolove mišića i zglobova,podiže raspoloženje i smanjuje depresiju,smanjuje tegobe menopauze.Sladić se može naći u apotekama spreman za upotrebu a ko se razumije u ljekovite trave može ga pronaći uprirodi,osušiti i koristiti.

tags:sladić,polilcixtični jajnici,menopauza,ljekovite trave,


No comments:

Post a Comment