Popularni postovi

Muška ne-plodnost



Muška kontracepcija ili muška neplodnost na pomolu.Iako je, kako se navodi u studiji, prije prve primjene potrebno napraviti još puno testova ultrazvuk bi mogao biti ozbiljan kandidat za ulogu muškog kontraceptiva.

Istraživanja su počela još davne 1970. godine na fakultetu u Sjevernoj Karolini. Otkriveno je da dvije petnaestominutne doze ultrazvučnog zračenja testisa značajno smanjuju broj spermija u ejakulatu.

Utjecaj ultrazvuka na testise mogao bi uskoro donijeti revoluciju u muškoj kontracepciji.

U objavljenoj studiji stoji da ultrazvučni valovi mogu utjecati na veliko smanjenje broja muških spolnih stanica, ali i prouzročiti neplodnost.

Muškarci se, kaže dr. James Tsuruta, substerilnima smatraju kada im broj spermija padne na 15 milijuna po mililitru, a nakon utjecaja UZV-a na testise broj muških spolnih stanica pao je i ispod deset milijuna po mililitru.Dalje će se ispitati  da li UZV djeluje na duže vrijeme.
Zatim tu je masna hrana koja smanjuje kretanje spermija te istraživači naove da i topla voda muškarcima može smanjiti plodnost itd,još se to sve provjerava i istražuje.


tags:muška neplodnost,

No comments:

Post a Comment