Popularni postovi

Muška neplodnost

Muška neplodnost zbog kemikalija na poslu i.....Evo nekih istraživanja i statistika o sve većoj muškoj neplodnosti:
Povećanje muške neplodnosti i broj spermija  je pao za 50 posto u posljednjih 50 godina ,to dokazuje da nešto nije u redu sa seksualnim zdravljem muškaraca. U posljednjih 20 godina stopa muškaraca koji boluju od raka testisa također se udvostručila, a glavni krivac za te probleme su kemikalije koje je sam napravio, tvrde stručnjaci. 
Samo 30 do 40 posto današnjih mladića može biti kvalificirana kao donator sperme (u usporedbi sa 60-80 posto 1985. godine) pokazalo je istraživanje američke Klinika za plodnost Sveučilišta Rochester.
Testosteron igra središnju ulogu u muškom spolnom razvoju, a neke sintetičke kemikalije mogu poremetiti ili blokirati funkciju testosterona u tijelu i trajno oštetiti seksualni razvoj muške djece.
 Pobačaj muških fetusa u sve je većem broju, pokazala su istraživanja u Kanadi. Pad nataliteta muškaraca je globalni fenomen, a ta je brojka posebno izražena u 20 najindustrijaliziranih nacija, gdje se od 1970. godine rodilo tri milijuna manje dječaka nego djevojčica,itd.Veoma je zabrinjavajuće ,da li će se probuditi svijest velikana da porade na ovom problemu.


tags:muška neplodnost,testosteron,

No comments:

Post a Comment