Popularni postovi

Ciste u dojkama II dio

Ciste u dojkama i pomoć iz prirode.
Ciste u dojkama su skoro neizbježne kod žena od 25 do 50 godina.
One se kažu pojave najviše kod nezgoda, udarca u tom predjelu,nagnječenja i sl.Kad se pojave ciste u dojkama ne treba paničiti,za sve ima lijeka.
Ciste mogu biti i bolne i tada se preduzimaju određene mjere.
Ljekar prvo iz cisti vadi tečnost i ako se ne ponove dobro je a ako se opet pojave uzima se biopsija i preduzimaju se mjere da se odstrane ciste ili ako ne smetaju a bolne su propisuju se lijekovi protiv bolova.
U narodnoj medicini sve je malo drugačije.

O tome se piše svugdje pa ko želi probati narodnu medicinu neka izvoli.Savjetuje se da žene koje imaju ciste u dojkama smanje unos soli i masnoća u organizam kao i cigarete i kafu.
Protiv cisti je dobar čaj od matičnjaka,nevena,lista maline,kamilice itd. jer potiču organizam na mokrenje izlučujući višak tečnosti u organizmu.
Zatim protiv stresa i za smirenje koristiti nešto za smirenje ali na prirodnoj bazi, kao što su kapi valerijane,čaj od matičnjaka ili toplo mlijeko sa kašikom meda.
Uz sve ovo ide sirup koji će pomoći da se riješite cisti što savjetuju poznavaoci prirode:uzeti 100 grama čuvarkuće samljeti i u  to se pomiješa jedna kašika meda i jedna kruška samljevena  ili dobro zgnječena.Sve se pomiješa i koristi se.
Dnevno uzimati  po 2 do 3 kašike smjese.
Ako ne uspije javite se mejlom za druge recepte.

tag:ciste u dojkama,valerijane,čuvarkuće

No comments:

Post a Comment